Історія (біографія) гурту Within Temptation

Within Temptation (у перекладі з англ. within temptation — в спокусі, в межах спокуси) — нідерландський музичний гурт, що був створений в 1996 році гітаристом Робертом Вестерхольтом та вокалісткою Шарон ден Адель. Їх музика вважається симфо готик металом.

Офіційний сайт: http://www.within-temptation.com/

Myspace: http://www.myspace.com/withintemptation

Стиль(і): Symphonic metal, gothic metal, symphonic rock

Країна: Нідерланди

Фестивалі: Global East Rock Festival 2012

Додав: Nemo

Відразу після релізу першого альбому Enter , група стала помітною на сцені андеграунду. Однак, це тривало до 2001 року, коли Within Temptation стали відомі завдяки синглу у Ice Queen з альбому Mother Earth, який добрався до другої позиції національного чарту. З тих пір група вигравала премію Conamus export чотири роки поспіль. Їх наступний альбом — The Silent Force — негайно дійшов до перших рядків національного чарту. Останній альбом — The Heart of Everything — має такий саме успіх.

1 листопада 2007 року в Мюнхені група отримала премію MTV European Music Awards в номінації «Best Dutch & Belgian Act».

Склад Within Temptation

  • Шарон ден Адель — вокал (мецо - сопрано) (1996-)
  • Роберт Вестерхольт — гітара (1996-)
  • Рууд Адріанус Йоли — гітара (2001-)
  • Йерун ван Веен — бас-гітара (1996-)
  • Мартейн Спіренбург — синтезатор (2001-)
  • Майк Колен — ударні (2009-)
     

Колишні учасники:

  • Івар де Граф — ударні (1996—1998, 1999—2001)
  • Мартейн Вестерхольт — синтезатор (1996—2001)
  • Міхіель Папенхове — гітара (1996—2001)
  • Йелль Беккер — гітара (2001)
  • Сіро Пальма — ударні (1998—1999)
  • Денніс Ліфланг — ударні (1996)
  • Річард Віллемс — ударні (1996)
  • Стефен ван Хестрегт — ударні (2002-2009)
     

Дискографія Within Temptation

  • Enter (1997)
  • Mother Earth (2000)
  • The Silent Force (2004)
  • The Heart of Everything (2007)
  • The Unforgiving (2011)

Джерело: © http://uk.wikipedia.org/wiki/Within_Temptation

Інші оголошені на Global East Rock Festival 2012 гурти: El-Int, Hollow Haze, Holy Blood, Inferno, Lucky Punch, Metsatöll, Nekrosun, Sylpheed, Symbolizer, W.H.I.T.E, Тролль Гнёт Ель.

Створено: 20 березня 2012 р. 23:18 Відредаговано: 20 березня 2012 р. 23:30
Oomph