Історія (біографія) гурту Metsatöll

Metsatöll — естонський фолк-метал гурт. У багатьох піснях гурту використовуються різні народні музичні інструменти, а основна тематика текстів пісень - війни за незалежність XIII і XIV століть, а також естонська міфологія. Гурт часто виконує кавер-версії народних естонських пісень, а також пісні на вірші естонських поетів, таких як Авґуст Алле і Фрідріх Крейцвальд. Назву колективу взято з давньоестонської мови, де вона означає «вовк».

Офіційний сайт: http://www.metsatoll.ee

Myspace: http://www.myspace.com/metsatoll

Стиль(і): Folk/Heavy metal

Країна: Естонія

Фестивалі: Global East Rock Festival 2011, Global East Rock Festival 2012

Додав: Increase

Гурт виник 1998 року. В той час музиканти виконували епічний метал з невеликим додаванням естонського фольклору. Того ж року вийшов демо-альбом під назвою Terast mis hangund me hinge.

2000 року до гурту приєднався їхній друг Лаурі Иунапуу, що вмів грати на різних естонських народних музичних інструментах. Відтоді почалося наближення гурту до фолк-металу.

Склад Metsatöll

  • Маркус «Rabapagan» Тееяр - спів, гітара
  • Лаурі «Varulven» Иунапуу - спів, гітара, флейта, волинка, каннель і інші інструменти
  • Райво «Kuriraivo» Піїрсалу - бас-гітара, вокал
  • Марко Атсо - ударні, вокал

Колишні учасники:

  • Сільвер «Factor» Раттасепп - ударні (1998-2004)
  • Андрус Тінс - бас-гітара (1998-2000)

2004 року вийшов альбом Hiiekoda, який став першим альбомом Nailbord Records, що нині є лідером з-поміж лейблів важкої музики в Естонії. Через рік було випущено ремейк демо-альбому Terast mis hangund me hinge 10218. Цифри в назві альбому позначають рік від створення світу, згідно з хронологією прадавніх естів.

Дискографія Metsatöll

  • 1999 - Terast mis hangund me hinge (демо)
  • 2004 - Hiiekoda
  • 2005 - Terast mis hangund me hinge 10218
  • 2006 - Sutekskäija (EP)
  • 2008 - Iivakivi
  • 2010 - Äio

2006 року вийшло два концертні альбоми - Lahinguväljal näeme, raisk! і Raua needmine (з естонським національним хором) та EP Sutekskäija, а в 2008 — третій повноформатний альбом Iivakivi. Того ж року музиканти взяли участь у фінськом метал-фестивалі Tuska Open Air, а 2007 року - у фестивалі Kuopio Rockcock.

Восени 2008 року гурт підписав контракт із лейблом Spinefarm Records, який є частиною Universal Music Group.

Четвертий альбом групи Äio було випущено 3 березня 2010 року. Інтернет-синґл і відеокліп на пісню Vaid Vaprust вийшов 15 січня.

Що останнім часом грають

    • Sõjahunt (2 plays)
    • Äio (2 plays)
    • Roju (2 plays)
    • Sajatus (2 plays)
    • Metsaviha 2 (2 plays)
    • Kui rebeneb taevas (1 play)
    • Tuletalgud (1 play)
    • Vaid vaprust (1 play)
    • Nüüd Tulge, Mu Kaimud (1 play)
    • Saaremaa vägimees (1 play)
    • Instrumental (1 play)
    • Hundiraev (1 play)
  1. В основі списоку сетлісти наступних виступів:
    • The Underworld, London, England on October 26, 2010
    • Wacken Open Air, Wacken, Germany on August 7, 2010

Гурт підтвердила свою участь у фестивалі Wacken Open Air 2010.

Джерело: © http://uk.wikipedia.org/wiki/Metsatöll

Офіційні відео-кліпи Metsatöll

Metsatöll - Hundi loomine
Додав: Se7en
Переглядів: 3802
Тривалість: 02:56
Metsatöll - Merehunt
Додав: Se7en
Переглядів: 11191
Тривалість: 04:30
Metsatöll - Sõjahunt
Додав: Se7en
Переглядів: 17601
Тривалість: 05:04
Metsatöll - Alle-aa
Додав: Se7en
Переглядів: 8649
Тривалість: 04:05
Metsatöll - Iivakivi
Додав: Se7en
Переглядів: 13996
Тривалість: 04:15

Інші оголошені на Global East Rock Festival 2012 гурти: El-Int, Hollow Haze, Holy Blood, Inferno, Lucky Punch, Nekrosun, Sylpheed, Symbolizer, W.H.I.T.E, Within Temptation, Тролль Гнёт Ель.

Створено: 19 квітня 2011 р. 22:45 Відредаговано: 17 квітня 2012 р. 23:06
Tarja