Історія (біографія) гурту Venom

Venom — рок-група з Ньюкаслу, Англія, вважається засновником жанрів треш- та блек-метал. Був заснований у 1978 році. Хоча гурт ніколи не користувався широкою популярністю серед слухачів та критиків, багато груп сучасного важкого року відмічають, що на них вплинула творчість Venom. Серед них такі гранди, як Mayhem, Slayer, Metallica, Megadeth, Anthrax, Testament, Hellhammer, Exodus. В свою чергу на музику Venom вплинули такі колективи як Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead та Kiss.

Офіційний сайт: http://www.venomslegions.com/

Myspace: http://www.myspace.com/venomlegions

Стиль(і): NWOBHM/Black/Speed Metal

Країна: Великобританія

Дата виступу: 3 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010

Додав: Se7en

Першим альбомом в якому з’явились елементи треш став альбом 1981 року ”Welcome to Hell ”. Пісня ”The Witching Hour”, з цього альбому, вважається першою треш-композицією. В цій пісні барабанщик групи Anthony «Abaddon» Bray вперше використав прийом прискореної гри на малому барабані. Ця пісня стала дуже відома, та неодноразово була об’єктом для створення кавер-версій, сама відома з яких належить групі Slayer. Другий альбом, під назвою ” Black Metal”, дав початок напряму рок-музики з такою назвою, завдяки антихристиянським текстам та використанню символіки сатани. Цей альбом викликав суперечливу реакцію. Якщо фанам подобалась така музика, то преса виступала з різкою критикою текстів. Хоча в наш час більшість людей розуміють, що це лише комерційний прийом, спроба шокувати публіку, а не справжні релігійні погляди, в 80-ті роки це багатьох відштовхувало. Venom вважають представниками так званого прото-блек-металу, бо після них цей напрямок почав інтенсивно розвиватися у бік більш повільної, складної та депресивної музики.

Склад Venom

  • Cronos (Conrad Lant) - вокал, бас-гітара (1979-1987, з 1995)
  • La Rage - гітара (з 2007)
  • Danté (Danny Needham) - барабани (з 2009)

Колишні учасники:

  • Jesus Christ (Clive Archer) (1979)
  • Demolition Man (Tony Dolan) (+ бас) (1989-1992)
  • Mantas (Jeff Dunn) (1979-1985, 1989-2000)
  • Mykus (Mike Hickey) (1987, 2005-2007)
  • Jimmy Clare (1987)
  • Al Barnes (1989-1991)
  • War Maniac (Steve White) (1992)
  • Alan Winston
  • Abaddon (Tony Bray) (1979-1997)
  • Antton (Antony Lant) (2000-2009)

Дискографія Venom

  • 1981 - Welcome to Hell
  • 1982 - Black Metal
  • 1983 - At War with Satan
  • 1985 - Possessed
  • 1987 - Calm Before the Storm
  • 1989 - Prime Evil
  • 1990 - Tear Your Soul Apart (EP)
  • 1991 - Temples of Ice
  • 1992 - The Waste Lands
  • 1996 - Venom '96 (EP)
  • 1997 - Cast in Stone
  • 2000 - Resurrection
  • 2006 - Metal Black
  • 2008 - Hell

Джерело: © http://uk.wikipedia.org/wiki/Venom

Офіційні відео-кліпи Venom

Venom - Nightmare
Додав: Increase
Переглядів: 2872
Тривалість: 04:56
Venom - Bloodlust
Додав: Increase
Переглядів: 241249
Тривалість: 03:15

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Bonfire, Cemetery Of Scream, Cruachan, Dark Tranquillity, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, Haggard, HammerFall, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Obituary, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 22 вересня 2010 р. 17:19 Відредаговано: 10 травня 2011 р. 00:56
Oomph