Історія (біографія) гурту Obituary

Obituary (укр. Некролог) - дез-метал гурт зі США, що є одним з першопрохідців жанру. Гурт був заснований в 1984 році у Флориді спочатку під назвою Executioner, потім - Xecutioner. Незабаром після релізу дебютного альбому назва була змінена на Obituary. До цих пір колектив залишається впливовим у флоридському русі дез-металу, сформованому в кінці 80-х років.

Офіційний сайт: http://www.obituary.cc

Myspace: http://www.myspace.com/obituary

Стиль(і): Death Metal

Країна: Сполучені Штати Америки

Дата виступу: 2 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010

Додав: Increase

Колектив припинив свою діяльність у 1997 році і відновив в 2004. Під час перерви Аллен Вест сконцентрував увагу на двох своїх проектах - Lowbrow і Six Feet Under. Тревор Перес в 2001 створив свій проект Catastrophic, який продовжив своє існування після відновлення Obituary. Перший альбом після возз'єднання, Frozen in Time, було випущено в 2005 році. Останній на цей день студійний альбом гурту, який називається "Darkest Day" вийшов 30 червня 2009 року.

В кінці 80-хх років минулого століття команда відрізнялася від інших дез-метал колективів. Її специфікою було тяжіння до гри в середньому і навіть уповільненому темпі, в той час як інші початківці дез-гурти часто прагнули грати якомога швидше. Музика команди не містить бластбітів, характерних для багатьох детових композицій інших колективів. Самі музиканти Obituary пояснювали повільність своєї музики бажанням зробити її якомога більш важкою, оскільки при наростанні темпу гри на гітарі частково губилася звукова тяжкість і щільність. Квінтесенцією цієї стилістики є альбом «Cause of death», що вийшов в 1990 році. На тягучі ритм-рифи «накладаються» характерні соло, що й створює неповторне звучання Obituary. Частково схожою була музика британського дез-гурту Bolt Thrower. Схожий підхід сповідує і Six Feet Under - американській дез-метал команда, що створена одним з гітаристів Obituary Алленом Вестом. Серед більш сучасних продовжувачів жанру можна відзначити німецький колектив Debauchery.

Склад Obituary

  • Джон Тарді - вокал
  • Ральф Сантолла - ведуча гітара
  • Тревор Перес - ритм-гітара
  • Франк Ваткінс - бас-гітара
  • Дональд Тарді - ударні

Колишні учасники:

  • Джеймс Мерфі - ведуча гітара (1989-1992)
  • Даніель Таккер - бас-гітара (1988-1989)
  • Аллен Вест - ведуча гітара (до 2005 включно)

Іншою особливістю музики є характерний вокал Джона Тарда, що легко впізнається серед безлічі інших гроул-вокалів завдяки своїй агресивності і «пронизливості». Його вокал створює унікальну атмосферу відчаю, особливо це помітно в композиції «Don't care».

Дискографія Obituary

  • 1989 - Slowly We Rot
  • 1990 - Cause of Death
  • 1992 - The End Complete
  • 1994 - World Demise
  • 1997 - Back from the Dead
  • 2005 - Frozen in Time
  • 2007 - Xecutioner's Return
  • 2009 - Darkest Day

Гурт Obituary також був одним з перших «класичних» дез-металевих команд, що пішли на експерименти із застосуванням прийомів з інших музичних стилів. Так, альбом «World Demise» (1994) містив елементи індастріалу і репу, а на альбомі «Back from the Dead» (1997) гурт запросив музикантів з реп-колективу для запису однієї з композицій. У зв'язку з цими новаціями команда не раз піддавалася жорсткій критиці фанів.

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи Obituary

Obituary - Don't Care
Додав: Se7en
Переглядів: 7717
Тривалість: 03:15
Obituary - Insane
Додав: Se7en
Переглядів: 312112
Тривалість: 03:21
Obituary - Evil Ways
Додав: Se7en
Переглядів: 215760
Тривалість: 03:13

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Bonfire, Cemetery Of Scream, Cruachan, Dark Tranquillity, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, Haggard, HammerFall, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Venom, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 23 вересня 2010 р. 12:06 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 23:28
Obituary