Історія (біографія) гурту HammerFall

HammerFall (укр. Молотобій) - шведський хеві-метал гурт, заснований в 1993 році Оскаром Дроньяком і Джеспером Стрембладом. Спочатку HammerFall був сайд-проектом двох музикантів, які грали в Ceremonial Oath. У Оскара була готова вже пісня «Steel Meets Steel» і ідея стилю на майбутнє. Ідея полягала в тому, щоб продовжити життя хеві-металу, що був дуже популярний в 80-і роки, а тексти повинні були продовжувати тематику самотнього і шляхетного лицаря-воїна, завжди готового на самовіддані патріотичні вчинки.

Офіційний сайт: http://www.hammerfall.net

Myspace: http://www.myspace.com/hammerfall

Стиль(і): Heavy/Power Metal

Країна: Швеція

Дата виступу: 3 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010

Додав: leonidovna

Після «Steel Meets Steel» з'являється композиція «Hammerfall», але вдвох багато не награєш. Для повноцінної команди потрібно більше людей і, врешті-решт, людина, яка буде все це співати. Через деякий час в команді з'являються вокаліст Мікаель Станне з Dark Tranquillity, басист Йоханн Ларсон і гітарист Ніклас Сундін.

Через рік Сундіна змінив Глен Люнгстрем, що грав раніше в In Flames, а Ларсона змінив Фредрік Ларссон, який пішов з гурту Dispatched, що розпався.

Склад HammerFall

  • Joacim Cans (1996-сьогодення, вокал)
  • Oscar Dronjak (1993-сьогодення, ритм-гітара, бек-вокал)
  • Pontus Norgren (2008-сьогодення, гітара, бек-вокал)
  • Fredrik Larsson, (1994-1997, 2007-сьогодення, бас, бек-вокал)
  • Anders Johansson, (1999-сьогодення, ударні)

Колишні учасники:

  • Stefan Elmgren (1997-2008, лідер-гітара)
  • Magnus Rosén (1997-2007, бас)
  • Patrik Räfling (1997-1999, ударні)
  • Jesper Strömblad (1993-1997, ударні)
  • Glenn Ljungström (1995-1997, лідер-гітара)
  • Mikael Stanne (1993-1996, вокал)
  • Niklas Sundin (1993-1995, лідер-гітара)
  • Johan Larsson (1993-1994, бас)

У 1996 році HammerFall взяв участь в місцевому конкурсі Rockslaget і вийшли в півфінал з кавером на пісню Judas Priest «Breaking The Law» і власною піснею «Steel Meets Steel". Під час конкурсу вокалістом стає Йоаким Кансі, який досі співає в HammerFall і є основним композитором у колективі. До фіналу гурт так і не дісталася, але їх помітив лейбл «Vic Records» і відразу запропонував контракт. Від такої пропозиції HammerFall не змогли відмовитися.

Дискографія HammerFall

  • 1997 - Glory to the Brave
  • 1998 - Legacy of Kings
  • 2000 - Renegade
  • 2002 - Crimson Thunder
  • 2005 - Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken
  • 2006 - Threshold
  • 2009 - No Sacrifice, No Victory

У 1997 вийшов дебютний альбом «Glory To The Brave», обкладинку до якого малював відомий дизайнер Андреас Маршалл. Джаспер і Глен покинули гурт, присвятивши себе In Flames. Замість Джаспера за барабани сів Патрік Рейфланг з колишнього гурту Йоакима Highlander, а гітарист Стефан Елмгрен, який також грав у Highlander, замінив Глена. Альбом «Glory To The Brave» мав небувалий успіх у скандинавських країнах. У Німеччині, наприклад, диск потрапив в Top 100 Album Chart і зайняв 38 місце. Також він був названий альбомом місяця журналом «Rock Hard». "Молотобійцями" всерйоз зацікавився більш впливовий лейбл Nuclear Blast. У результаті HammerFall перекачали від Vic Records до Nuclear Blast, уклавши контракт на 4 альбоми. Потім було знято два перших відео до пісень «Hammerfall» і «Glory To The Brave» і відбулася ще одна зміна у складі колективу: Фредріка Ларссона змінив Магнус Розен, який раніше грав у Billionaires Boys Club і Keegan.

У перший свій тур команда поїхала по Німеччині і вперше з'явилися на легендарному фестивалі Wacken Open Air, де виступили перед аудиторією в 13 000 слухачів. Потім проїхались з концертами по західноєвропейським країнам. У цілому, турне було чудово організовано і комерційно успішне - в усіх країнах Європи був повний аншлаг.

Тираж диску «Glory To The Brave» був перевиданий ще раз у Європі і в Штатах, а сума загального продажу склала близько 100 000 копій.

У 1998 році був виданий другий альбом «Legacy Of Kings», який зайняв 48 місце у німецьких чартах і протримався там 3 тижні. Після випуску альбому, як це часто буває, команда відправилася в чергове турне. Гурт відзначився на таких фестивалях як Dynamo Open Air (Нідерланди), Rock Hard Festival (Німеччина), Karlshamns Rock Festival (Швеція), Monsters Of Rock (Італія), Mind Over Matter (Австрія) і With Full Force (Німеччина). Виступали на сценах разом з Rammstein, Alice Cooper, Deep Purple, Saxon, Stratovarius та іншими не менш відомими гуртами.

Колектив записав ряд кавер-версій пісень Helloween, збираючись випустити триб'ют-альбом, але лейбл Nuclear Blast чинив опір подібному експерименту і відмовився це видавати. Правда, вдалося їх вмовити на "I Want Out», записану дуетом з Каєм Хансеном (Helloween, Gamma Ray).

15 жовтня HammerFall почали свій перший світовий тур під назвою «The Templar World Crusade 1998/99», під час якого відвідують країни Європи, в яких раніше не були: Францію та Іспанію, а також Японію, США, Бразилію, Аргентину, Чилі.

Перед новим сезоном фестивальним з колективу попросили піти Патріка Райфланга. Причина: не зійшлися характерами. На його місце за барабани сів близький друг Магнуса Андреас Йохансcон.

HammerFall випускають новий сингл «I Want Out», який займає 75 місце в німецьких чартах. Після цього знімають відео «The First Crusade», що пізніше вийшло на DVD.

У 2000 році випускають одноіменний сингл та відеокліп під назвою «Renegade». Композиція займає в Німеччині 87 місце, у Швеції - 17 місце. Відео ж зайняло на батьківщині перше місце. Альбом «Renegade», третій за рахунком, можна сміливо назвати успішним - в Швеції він став золотим і був проданий тиражем більше 40 000 екземплярів.

У 2002 році був записаний і виданий четвертий альбом «Crimson Thunder», але турне на підтримку альбому було зірвано. В одному з шведських рок-барів на соліста було скоєно напад. Фанатик блек-металу накинувся на Йоакима з пивним кухлем через те, що той співав «неправильну музику». Кухоль розбив в області лівого ока Канса і боягузливо втік. Лікарям вдалося врятувати музикантові око. Також було накладено 25 швів в постраждалій області обличчя. Зйомки кліпу «Hearts On Fire» були так само відкладені. Він був знятий лише після того, як Йоакім повністю одужав. У рідній Швеції кліп посідає перше місце в чартах програми Spinn.

До музикантів прийшла слава і вони поступово забули, що таке спокій і відпочинок: інтерв'ю, зйомки у фотосесіях, участь у програмах на телебачення і радіо, їх атакували журналісти різноманітних видань і «не давали жити» фани. Але ж цього "молотобійці" і прагнули.

Альбом «Crimson Thunder», який у Швеції став золотим, зайняв 3 місце в шведських чартах, у Німеччині - 13, у Швейцарії - 83, в Японії - 65.

У 2003 був випущений подвійний компакт-диск «One Crimson Night» у вигляді подарункового digipack'а з 24-сторінковою брошурою.

У 2005 вийшов мініальбом, що складався з чотирьох пісень і був попередником п'ятого альбому HammerFall «Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken». Пісня «Blood Blood» та кліп на цю композицію мали шалений успіх у слухачів. Далі були виступи на фестивалях Gods Of Metal, Bloodstock UK Metalfest і на ряді інших.

У 2006 побачив світ наступний диск «Threshold». У соліста Канса були значні проблеми з голосовими зв'язками і необхідне було оперативне хірургічне втручання. Операція була проведена успішно і, за словами співака, лікарі йому повернули цілу октаву голосу. У цьому ж році HammerFall виступали на підтримку шведської збірної з керлінгу (переможці Олімпійських ігор 2006) і зняли два кліпи за участю знаменитих спортсменів. Пісня «The Fire Burns Forever» стала гімном для 19-го чемпіонату Європи з легкої атлетики.

В кінці 2006 року поширилися чутки про те, що Hammerfall готуються взяти участь в конкурсі «Євробачення» внаслідок успіху їх друзів Lordi. Подібні розмови були спростовані музикантами. Відбулися ще деякі зміни у складі гурту: повернувся басист Фредрік Ларссон.

7 вересня 2007 відбувся перший концерт у Москві, квитки на який розкуповували досить жваво. Шоу відбувалося в клубі «Точка».

Оновлений склад (з Фредріком Ларссоном) випустив в 2008 році альбом «Masterpieces».

У 2009 вийжов свіжий альбом «No Sacrifice, No Victory».

3 вересня 2010 HammerFall вперше відвідують Україну і виступають на фестивалі Global East Rock Festival 2010 в Києві в другій фестивальний день 3-го вересня після норвезьких блекерів Mayhem і перед німцями Oomph. 4 вересня відбувся другий концерт в Москві, знову в клубі «Точка».

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи HammerFall

Hammerfall - A Legend Reborn
Додав: Increase
Переглядів: 429370
Тривалість: 05:07
Hammerfall - Always Will Be
Додав: Increase
Переглядів: 1740519
Тривалість: 04:07
Hammerfall - Any Means Necessary
Додав: Increase
Переглядів: 6335169
Тривалість: 03:35
Hammerfall - Bloodbound
Додав: Increase
Переглядів: 1558712
Тривалість: 04:
Hammerfall - Glory To The Brave (1-st Version)
Додав: Increase
Переглядів: 6780
Тривалість: 05:46
Hammerfall - Glory To The Brave (2-nd Version)
Додав: Increase
Переглядів: 2279
Тривалість: 05:35
Hammerfall - HammerFall
Додав: Increase
Переглядів: 11464
Тривалість: 05:
Hammerfall - Hearts On Fire (1-st Version)
Додав: Increase
Переглядів: 5728
Тривалість: 03:30
Hammerfall - Hearts On Fire (2-nd Version)
Додав: Increase
Переглядів: 1968222
Тривалість: 03:52
Hammerfall - Last Man Standing
Додав: Increase
Переглядів: 8016154
Тривалість: 03:58
Hammerfall - Natural High
Додав: Increase
Переглядів: 1573680
Тривалість: 04:32
Hammerfall - Renegade
Додав: Increase
Переглядів: 1829955
Тривалість: 04:23
Hammerfall - The Fire Burns Forever
Додав: Increase
Переглядів: 947763
Тривалість: 03:23

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Bonfire, Cemetery Of Scream, Cruachan, Dark Tranquillity, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, Haggard, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Obituary, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Venom, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 23 вересня 2010 р. 15:32 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 13:35
Venom