Історія (біографія) гурту Haggard

Haggard (англ. стомлений) - німецький музичний проект, виконуючий симфонічний метал. Заснований в 1991 році гітаристом, вокалістом і композитором Азізом Нассері, який є автором всієї музики і текстів Haggard.

Офіційний сайт: http://www.haggard.de/

Myspace: http://www.myspace.com/haggard2007

Стиль(і): Classical/Orchestral/Symphonic Metal

Країна: Німеччина

Дата виступу: 4 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010, Global East Rock Festival 2009

Додав: TNRR

Як і засновник жанру гурт Therion, Haggard сформувалися з гурту, що виконувала дез-метал. Засновником і лідером гурту став Азіз Нассері, нащадок вихідців з Близького Сходу. Гурт не видав жодного альбому у жанрі дез-метал і їх записи в цьому стилі збереглися тільки на демодисках.

Дебютний альбом And Thou Shalt Trust ... the Seer був виданий тільки в 1997 році. На ньому гурт продемонстрував сильний вплив музики Ренесансу. Повільний метал, близький до думу, змішувався з партіями струнних інструментів та хором, а оперний вокал - з брутальним. Тематика пісень була релігійною і містичною. Основною тематикою гурту з тих пір стали відомі діячі епохи Відродження - письменники, вчені, філософи, містики. Другий альбом команди, Awaking the Centuries (2000), став концептуальним, присвячений життю провісника Мішеля Нострадамуса. У альбомі також використовувалася музика російського композитора Сергія Рахманінова.

Склад Haggard

Рок-секція

  • Азіз Нассер - вокал, гітара, музика і тексти
  • Клавдія Кватро - електрогітара
  • Ханс Вольф - клавішні
  • Люз Марсен - ударні
  • Міхаель Шуммі - литаври

Вокалісти

  • Сюзанна Ейлерс - сопрано
  • Вероніка Крамеллер - сопрано
  • Фіффі Фюрманн - тенор

Духова секція

  • Флоріан Бартлі - гобой, горн
  • Марк Пендрі - кларнет

Струнна секція

  • Стеффен Херц - альт
  • Міхаель Стапф - скрипка
  • Джудіт Маршалл - скрипка
  • Доро - скрипка
  • Йоханнес Шлейермахер - віолончель
  • Івіца Перцінліч - скрипка

Гурт завоював певну популярність і відправився в тур. Найбільш успішною була поїздка в Мексику. Концерт в Мехіко вийшов на DVD під назвою Awaking the Gods: Live In Mexico (2001). У цей час Haggard починає представляти собою швидше оркестр під управлінням Нассері, ніж рок-гурт, так як число учасників доходить до 21 людини. Серед музикантів - скрипалі, віолончелісти, флейтисти, піаністи, оперні вокалісти. В даний час склад Haggard скоротився до 16 осіб.

Дискографія Haggard

  • 1992 - Introduction
  • 1994 - Progressive
  • 1995 - Once... Upon A December's Dawn
  • 1997 - And Thou Shalt Trust... the Seer
  • 2000 - Awaking the Centuries
  • 2004 - Eppur Si Muove
  • 2008 - Tales of Ithiria

Третій альбом, Eppur Si Muove (італ. Все-таки вона крутиться) вийшов в 2004 році і був присвячений біографії астронома Галілео Галілея, його складним взаємовідносинам з церквою.

Четвертий альбом Tales of Ithiria вийшов в 2008 році. На відміну від попередніх робіт гурту, в основу його покладено не історичні події та особистості, а повністю вигадана історія, дія якої відбувається у Середньовіччі у вигаданій країні Ітіро. Цей альбом відрізняється менш тяжким звучанням з переважанням неокласики і помітним впливом фолк-музики. Разом з тим багато музичних інструментів замінені синтезатором.

Сетліст Haggard на Global East Rock Festival 2010 (4 вересня 2010 р.)

  1. Tales of Ithiria
  2. The Observer
  3. In a Fullmoon Procession
  4. Per Aspera Ad Astra
  5. Herr Mannelig
  6. Eppur Si Muove
  7. The Day as Heaven Wept
  8. Upon Fallen Autumn Leaves
  9. Heavenly Damnation
  10. The Final Victory
  11. На біс:
  12. Awaking the Centuries

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи Haggard

Haggard - In a Pale Moon's Shadow (live)
Додав: TNRR
Переглядів: 588
Тривалість: 10:48
Haggard - The Final Victory (live)
Додав: TNRR
Переглядів: 978974
Тривалість: 05:40

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Bonfire, Cemetery Of Scream, Cruachan, Dark Tranquillity, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, HammerFall, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Obituary, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Venom, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 23 вересня 2010 р. 17:34 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 22:51
Eluveitie