Історія (біографія) гурту Dark Tranquillity

Dark Tranquillity - дез-метал гурт зі Швеції, основоположниками якого є Мікаель Станне і Ніклас Сундін. До першого складу, крім вищезгаданих гітаристів, входили басист Мартін Хепрікссон, ударник Андерс Іварп і вокаліст Андерс Фріден, зараз більше відомий як лідер In Flames.

Офіційний сайт: http://www.darktranquillity.com

Myspace: http://www.myspace.com/dtofficial

Стиль(і): Melodic Death Metal

Країна: Швеція

Дата виступу: 4 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010

Додав: leonidovna

Проект виник в Гетеборзі під ім'ям Sceptic Boiler в 1989 році. Перше демо "Enfeebled Earth" команда випустила в стилі треш, але згодом музиканти спробували змішати дез з трешем і додати ліричні партії. Результат хлопцям припав до душі, але через зміну стилю було прийнято рішення перейменувати команду в Dark Tranquillity (укр. "Похмурий Спокій"). У 1991 році під новою назвою було випущено демо "Trail Of Life Decayed", а в 1992 році - міні CD "A Moonclad Reflection". Тиражі цих робіт були невеликі (до 1000 шт.) і тому відразу стали раритетами.

У 1993 році польський лейбл "Carnage Records" помітив DT і, уклавши контракт, перевидає дві перші роботи, а пізніше випускає перший "справжній" CD "Skydancer". У цьому ж році Мікаель Станне приймає участь у запису дебютного альбому друзів "In Flames". У "Lunar Strain" всі вокальні партії виконав не хто інший, як Станне, а Андерс Фріден і зовсім залишився в In Flames співати назавжди. Вокальні обов'язки в Dark Tranquillity взяв на себе Мікаель Станне, а Фредерік Йоханссон став грати на гітарі.

Склад Dark Tranquillity

  • Мікаель Станне — вокал (1994−), гітара, бек-вокал (1989−1994)
  • Ніклас Сундін — гітара(1989−)
  • Мартін Хенрікссон — гітара(1998−), бас-гітара (1989−1998)
  • Даніель Антонссон — бас-гітара (2008-)
  • Мартін Брендстрьом — клавішні і електроніка (1998−)
  • Андерс Їварп — ударні (1989−)

Колишні учасники:

  • Андерс Фріден — вокал (1989−1993)
  • Фредерік Йоханссон — гітара (1993−1998)
  • Міхаель Ніклассон — бас-гітара (1998−2008)

Між тим, Мікаель Станне і Ніклас Сундін, крім участі в DT, паралельно ще встигали пограти на гітарах в проекті "HammerFall". Дебютом Мікаеля як соліста став кавер "My Friend of Misery" для трибют Metallica "Metal Militia-l".

Дискографія Dark Tranquillity

  • 1993 - Skydancer
  • 1995 - The Gallery
  • 1997 - The Mind's I
  • 1998 - Projector
  • 2000 - Haven
  • 2002 - Damage Done
  • 2005 - Character
  • 2007 - Fiction
  • 2010 - We Are the Void

У 1995 році Dark Tranquillity укладає контракт з великою компанією "Osmose Productions" за сприяння якої випускають міні CD "Of Chaos and Eternal Night" і свій фантастичний потужний повнометражний CD "The Gallery".

Хлопці працюють не покладаючи рук і в 1996 році випускають міні CD "The Mind's I". У цьому ж році було знято перший VHS "Zodijackyl Light", що містить перший кліп Dark Tranquillity.

Сетліст Dark Tranquillity на Global East Rock Festival 2010 (4 вересня 2010 р.)

  1. At the Point of Ignition
  2. The Fatalist
  3. Focus Shift
  4. The Wonders At Your Feet
  5. Final Resistance
  6. Misery''s Crown
  7. Punish My Heaven
  8. My Negation
  9. Iridium
  10. Shadow in Our Blood
  11. The Lesser Faith
  12. Dream Oblivion
  13. Lethe
  14. Lost To Apathy
  15. На біс:
  16. ThereIn
  17. Damage Done
  18. The Grandest Accusation
  19. Terminus (Where Death Is Most Alive)

У 1998 році після виходу "The Mind's I" в продажу з'являється другий VHS "World Domination Tour", після чого DT покинули Osmose і підписали контракт з найбільшим лейблом Century Media, з яким працюють донині. У колективі відбуваються деякі зміни: гітарист Фредрік Йоханссон залишив Dark Tranquillity, а його місце зайняв Мартін Хенрікссон, чий бас тепер тримає Майкл Ніклассон.

Гурт робить офіційну заяву про те, що їм набридло грати дез-метал і музиканти прагнуть змін, які не змусять себе чекати. Багато фанів подібну заяву прийняли "в штики". У 1999 році, після релізу четвертого альбому "Projector" частина прихильників розкритикували CD в пух і прах, інша частина зрозуміла DT і прийняла альбом, а також з'явились нові фани. Музиканти відповіли на критику тим, що взяли в колектив клавішника Мартіна Брендстрема, заявивши тим самим, що "Projector" все ж таки поклав початок новому стилю Dark Tranquillity. Альбом, незважаючи ні на що, був в номінації на шведську премію Греммі.

Команда ні на мить не припиняла рости і розвиватися. П'ятий альбом "Haven" відрізняється від попередніх тим, що Мікаель майже повністю переключився на чистий вокал, а також "не останню скрипку" у записі зіграли синтезатори. "Дідусі мелодік-дета", так би мовити, не побоялися новомодних експериментів.

Чистий вокал соліста несподівано зник у шостому творінні "Damage Done". Самий агресивний і злий альбом повернув старих шанувальників і поповнив ряди нових фанів.

У 2004 році Dark Tranquillity випускають збірник "Exposures - In Retrospect And Denial", присвячений десятиріччю гурту. У продаж надійшла робота на двох дисках: перший диск - збірка, а другий - концертник. Також реліз містив брошуру з розповіддю про сам гурт і фотографії всіх учасників, як нинішніх, так і колишніх. У тому ж році виходить міні CD "Lost to Apathy", однойменний сингл на який зайняв 47 місце в шведських чартах. На пісню також був знятий кліп.

У 2005 році вийшов "Character". Особливих похвал реліз не отримав, робота вважається слабкою й невдалою.

На наступному альбомі "Fiction" (2007) Станне виконав вокальні партії "нормальним" голосом. Сам альбом вийшов лютим і похмурим. Для запису "The Mundane And A Magic" була запрошена в якості гостя вокалістка Нелл Сігланд з Theatre Of Tragedy.

У серпні 2008 з особистих причин пішов з команди басист Мікаель Ніклассон. На заміну йому взяли Даніеля Антонссона з Soilwork.

У 2009 році вийшла збірка "Yesterworlds" і DVD "Where Death Is Most Alive".

На початку 2010 року з'явився на світ альбом "We Are the Void", а у вересні Dark Tranquillity виступили як хедлайнери на фестивалі Global East Rock Festival в Києві в третій фінальний день.

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи Dark Tranquillity

Dark Tranquillity - Therein
Додав: Se7en
Переглядів: 448657
Тривалість: 05:58
Dark Tranquillity - Monochromatic Stains
Додав: Se7en
Переглядів: 560343
Тривалість: 03:42
Dark Tranquillity - The New Build
Додав: Se7en
Переглядів: 107800
Тривалість: 04:09
Dark Tranquillity - Lost to Apathy
Додав: Se7en
Переглядів: 488386
Тривалість: 04:01
Dark Tranquillity - Focus Shift
Додав: Se7en
Переглядів: 962456
Тривалість: 03:40
Dark Tranquillity - Misery's Crown
Додав: Se7en
Переглядів: 710688
Тривалість: 04:17
Dark Tranquillity - Shadow In Our Blood
Додав: Se7en
Переглядів: 540364
Тривалість: 03:49
Dark Tranquillity - Zodijackyl Lights
Додав: Se7en
Переглядів: 77708
Тривалість: 03:43
Dark Tranquillity - Hedon
Додав: Se7en
Переглядів: 140025
Тривалість: 05:30

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Bonfire, Cemetery Of Scream, Cruachan, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, Haggard, HammerFall, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Obituary, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Venom, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 23 вересня 2010 р. 12:40 Відредаговано: 10 травня 2011 р. 00:23
Oomph