Історія (біографія) гурту Bonfire

Bonfire (англ. Багаття) — рок-гурт з Німеччини, яка була однією з головних складових німецького важкого експорту, на рівні зі Scorpions та Accept. Жанр можна визначити як хард-рок, з великою кількістю рок-балад, що деякою мірою свідчить про орієнтацію творчості гурту на північноамериканський ринок. Творчість гурту можна порівняти з такими виконавцями, як Dokken, Def Leppard, Bon Jovi, Survivor.

Офіційний сайт: http://www.bonfire.de/

Myspace: http://www.myspace.com/bonfire22

Стиль(і): Traditional Metal

Країна: Німеччина

Дата виступу: 2 вересня 2010 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2010

Додав: Se7en

1972 року молодий гітарист Ханс Циллер разом зі своїм братом Карлом та друз організували гурт Cacumen. Назва гурту була навіяна шкільним іспитом Ханса, з латині це можна перекласти як «вершина гори». Наступні шість років гурт у різних складах выступав в рідному Інгольштадті, і навіть здобув там певну популярність.

Більш-менш постійний склад з'явився в 1978 році, коли до гурту прийшов Клаус Лессманн. Гурт випустив сингл Riding Away і почав намагатися отримати визнання поза межами міста. Для цього вони виступали усюди: в клубах, школах, навіть на парковках. Проте, все, чого вони змогли досягти — це подписати контракт з маловідомою незалежною студією звукозапису. У цей час Карл Циллер залишив гурт.

Склад Bonfire

  • Claus Lessmann — вокал (1978 — вересень 1992, з 1996)
  • Chris Limburg — гітара, (з 2002)
  • J?rgen 'Bam-Bam' Wiehler (ex- Backdoor Affair, Heaven Sent, Chain Reaction, Loud & Proud, EZ Livin’, Parish Garden, Wet Paint и 88 Crash) — перкусія (з 1997)
  • Uwe Kohler (ex- Black Tears, Paradise Leaf, Big Apple, Lipstikk, Blitzkrieg, British Steel) — бас (з 1997)
  • Hans Ziller — гітара (1972—1989, з 1996)
  • Dominik Huelshorst (ex-Darxon) — перкусія (травень 1985 — листопад 1986, з лютого 2009)

Колишні учасники:

  • Karl Ziller — гітара (1972—1980)
  • Hanns Schmidt-Theissen — гітара (? — 1980)
  • Hans Hauptmann — бас (? — 1982)
  • Robert Prskalowitz — бас (1982—1985)
  • Hans Forstner — перкусія (? — 1985)
  • Horst Maier-Thorn — гітара (? — червень 1988)
  • Michael Bormann (ex-Jaded Heart)- вокал, (березень 1993 — червень 1994)
  • Joerg Deisinger (ex-Rascal, Dynasty) — бас (травень 1985 — червень 1994)
  • Angel Schleifer (ex-Doc Savage, Red Alert, Sinner, Mad Max, Pretty Maids, Helter Skelter) — гітара (червень 1988 — червень 1994)
  • Edgar Patrik (ex- Sinner, Samson, Tyran Pace) — перкусія (листопад 1987 — червень 1994)
  • Chris Lausmann (ex-Affair, Frontline)- гітара, клавішні (1997—2002)
  • Ken Mary (и Fifth Angel) — сесійні ударні на Fire Works

Але кількість фанів гурту зростала у прямій залежності від їх виступів, і врешті решт гурт у 1985 році змогла підписати контракт з компанією BMG. Це призвело до кардинальних змін у складі, имиджі гурту, також за вимогою компанії, назва була змінена на Bonfire (компанія вважала, що попередня назва дуже складна для пересічного слухача й непридатна з точки зору впізнанності й продаваємості). У червні 1986 року вийшов дебютный альбом Don’t Touch the Light, який мав певний успіх.

Дискографія Bonfire

Cacumen

  • 1979 - Riding Away single
  • 1981 - Cacumen
  • 1983 - Bad Widow
  • 1985 - Longing For You EP

Bonfire (1986 - present)

  • 1986 - Don't Touch the Light
  • 1987 - Fireworks
  • 1989 - Point Blank
  • 1991 - Knock Out
  • 1996 - Feels Like Comin' Home
  • 1996 - Freudenfeuer (German version of Feels Like Comin' Home)
  • 1998 - Rebel Soul
  • 1999 - Fuel To The Flames
  • 2001 - Strike Ten
  • 2003 - Free
  • 2006 - Double X
  • 2008 - The Räuber

У 1987 році був выпущений найуспішніший альбом Bonfire Fire Works, який отримав золотий статус (у якості барабанщика в записі брав участь Кен Мэрі з Fifth Angel). Він ознаменував прорив у Германії, і гурт став відомим за її межами, чому сприяла учать в якості розігріваючого гурту в Judas Priest у їх турі Ram It Down, і в європейському турне ZZ Top.

Привітання Bonfire для відвідувачів Global East Rock Festival 2010

Між другим та третім альбомом у гурті відбулися значні зміни. Через проблеми зі здоров'ям гурт покинув Хорст Маєр-Торн. Через проблеми з менеджментом, у середині запису третього альбома вимушений був піти основатель группы Ханс Циллер, він створив власний проект Ez Livin. Що цікаво, Ханс Циллер, залишаючи гурт, який він сам створив, керувавался не власними інтересами, а інтересами гурту.

Сетліст Bonfire на Global East Rock Festival 2010 (2 вересня 2010 р.)

  1. Bells of Freedom
  2. But We Still Rock
  3. Never Mind
  4. Hot Click
  5. Hot To Rock / Don't Touch
  6. Under Blue Skies
  7. Tony's Roulette
  8. Proud Of My Country
  9. Sword And Stone
  10. Drumsolo
  11. American Nights
  12. Sweet Obsession
  13. Ready 4 Reaction
  14. На біс:
  15. You Make Me Feel
  16. SDI
  17. Hard On Me
  18. Bang Down The Door

Гурт записав третій альбом, а в 1991 році й четвертий. Вони мали непоганий успіх, особливо на фоні поголовного захоплення гранжем.

Після цього альбому, який не зважаючи на успіх, не приніс прориву на американський ринок, гурт залишив і вокаліст Клаус Лессманн. Разом з Хансом Циллером вони створили німецькомовний проект Lessmann/Ziller, який навіть випустив декілька синглів та міні-альбом «Glaub Dran».

Члени гурту, які залишились, намагались відродити колектив, проте у червні 1994 року гурт розвалився.

У 1995 році Клаус і Ханс придбали (за іншою інформацією, відсудили в результаті судового процесу) право на назву «Bonfire» та права на пісні періоду 1986—1992 років у BMG та відтворили колектив. Так чи інакше, це обійшлося їм у чималі гроші.

Після цього гурт выпустив низку альбомів, які мали певний успіх. У 2005 році гурт організував у рідному місті Інгольштадті благочинний концерт Rock for Asia, щоб допомогти пострадалим від руйнівного цунамі в Індонезії, де було зібрано біля 100 000 євро

Своє 20-річчя «Bonfire» відмітили ювілейним туром та випуском альбому з символічною назвою «Double X». Його концертна версія «Double Vision» вийшла у 2007 році, а у 2008-му колектив замахнувся на створення рок-опери «The Raеuber», поставленої на основі твору Фрідріха Шиллера.

Bonfire не змогли стати грандом світової рок-сцени, чому сприяли і постійні зміни складу, і проблемі з менеджментом, і достатньо пізній початок кар'єри — на той час Рок-музика поступово виходила з моди. Проте, вони реалізували 6 мільйонів релізів по всьому світу, у репертуарі гурту є дійсно помітні пісні, група має свій неповторний (перш за все, завдяки голосу Клауса Лессманна) стиль та продовжує роботу сьогодні.

На офіційному сайті гурту вказано, що новий альбом вийде у 2010 році.

Джерело: © http://uk.wikipedia.org/wiki/Bonfire_(гурт)

Офіційні відео-кліпи Bonfire

Bonfire - Starin' Eyes
Додав: Increase
Переглядів: 3729
Тривалість: 04:19
Bonfire - Sleeping All Alone
Додав: Increase
Переглядів: 8308
Тривалість: 03:40
Bonfire - Sweet Obsession
Додав: Increase
Переглядів: 43563
Тривалість: 03:05
Bonfire - American Nights
Додав: Increase
Переглядів: 15368
Тривалість: 03:28
Bonfire - Hard on Me
Додав: Increase
Переглядів: 5777
Тривалість: 03:11
Bonfire - The Stroke
Додав: Increase
Переглядів: 173
Тривалість: 04:22
Bonfire - Sword and Stone
Додав: Increase
Переглядів: 26
Тривалість: 03:52
Bonfire - Deutsche Nationalhymne
Додав: Increase
Переглядів: 57923
Тривалість: 04:26
Bonfire - Under Blue Skies
Додав: Increase
Переглядів: 80
Тривалість: 04:46
Bonfire - You Make Me Feel
Додав: Increase
Переглядів: 8
Тривалість: 04:23
Bonfire - Bang Down The Door
Додав: Increase
Переглядів: 1891
Тривалість: 03:15

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2010: Balfor, Cemetery Of Scream, Cruachan, Dark Tranquillity, Deviant Syndrome, Diablo Swing Orchestra, Eluveitie, Haggard, HammerFall, Infinite Tales, Kiss Forever Band, Manic Depression, Mayhem, Mnemic, Moonspell, Obituary, Oomph!, Preternatural, Rotting Christ, Sabaton, Sirenia, Sunrise, The Gathering, Venom, Vic Anselmo, W.H.I.T.E, Пилигрим.

Створено: 23 вересня 2010 р. 13:16 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 12:40
Hammerfall