Історія (біографія) гурту Graveworm

Graveworm - італійський симфо-блек-метал гурт, утворений в 1993 році. Назва гурту була придумана ще в період виконання гуртом дез-металу в дусі Deicide, коли ударник побачив назву Graveworm як найменування музичної композиції на одному з компакт-дисків гурту Benediction.

Офіційний сайт: http://graveworm.de/

Myspace: http://www.myspace.com/graveworm

Стиль(і): Melodic Black/Gothic Metal

Країна: Італія

Дата виступу: 1 серпня 2009 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2009

Додав: Se7en

Музичний колектив Graveworm був утворений в 1993 році в Тіролі. Спочатку команда виконувала кавер-версії інших дез-метал гуртів. У 1993 році в колектив прийшли вокаліст Стефан Фіорі і клавішниця Сабіна Мейр. З приходом Сабіни учасники спробували грати щось більш мелодійне, що вилилося у виконання репертуару німецької команди Crematory. З приходом ще одного гітариста гурт почала виконувати власні композиції. У серпні 1997 року Graveworm виступили на одному з фестивалів в Італії разом з Darkseed, яким дуже сподобалася музика італійської групи і ті захотіли послати демо на Serenades Records .. Однак демозаписи у Graveworm не було. Тому Darkseed відвезли голові лейблу запис концерту. Через деякий час бос Serenades особисто прийшов подивитися одне з концертних виступів Graveworm, після якого учасникам колективу було запропоновано укласти контракт з лейблом.

Таким чином у 1997 році на студії Soundbunker, що в Людвігсхафені, був записаний дебютний повноформатний альбом When Daylight's Gone. У січні 1998 року на студії Newport був записаний EP Underneath the Crescent Moon. EP включав кілька нових пісень, у тому числі за участю Сари Джезебел Діви, а також кавер-версії гурту Helloween. Після цього лейбл випустив відео Awaiting the Shining, яке включало в себе виступ команди на організованому самим лейблом фестивалі, що проходив 8 травня 1998. Крім концертного виступу відео включало відеокліп та інтерв'ю.

Склад Graveworm

  • Stefan Fiori [з 1992] - вокал
  • Martin Innerbichler [з 1995] - ударні
  • Sabine Mair [з 1992] - клавіші
  • Eric Righi [з 1999] - гітара
  • Harry Klenk - бас
  • Orgler Thomas (Stirz) - гітара

Колишні учасники:

  • Steve Unterpertinger [1992 - 2003] - гітара
  • Didi Schraffl [1992 - 2003] - бас
  • Eric Treffel [1999 - 2003] - гітара
  • Moritz Neuner - ударні
  • Lukas Flarer - гітара

13 серпня 1999 колектив залишив гітарист Harald, а Стефан Фіорі проходить альтернативну цивільну службу в якості співробітника будинку для престарілих. Але тим не менш гуртові вдається виступити на фестивалі Wacken Open Air. Також з'являється і новий гітарист - Ерік Треффел, з ним записується наступний альбом As the Angels Reach the Beauty. Альбом виходить 13 вересня, після чого учасники вирушають в тур з концертами на підтримку альбому в компанії з Mystic Circle, Suidakra і Stormlord. Навесні 2000 року також проходить тур разом з Agathodaimon і Siebenburgen. Альбом отримав безліч похвальних відгуків з усього світу, а разом з концертами в його підтримку писалися композиції для чергового альбому Scourge of Malice. На початку 2001 року був організований черговий тур, де Graveworm виступили вже у якості хедлайнерів в компанії з Vintersorg, Suidakra, Dornenreich і Darkwell.

Дискографія Graveworm

  • 1997 - When Daylight's Gone
  • 1999 -  As the Angels Reach the Beauty
  • 2001 - Scourge of Malice
  • 2003 - Engraved in Black
  • 2005 - (N)utopia
  • 2007 - Collateral Defect
  • 2009 - Diabolical Figures

Новий альбом Scourge of Malice вийшов 28 травня 2001 року і заслужив високі оцінки спеціалізованої преси з усього світу: Rock Hard - 8 з 10, Legacy - 13 з 15, Metal Heart - 8,5 з 10. У березні цього ж року учасники записують кавер-версію для триб'юту гурту Type O Negative.

Сетліст Graveworm на Global East Rock Festival 2009 (1 серпня 2009 р.)

  1. I - The Machine
  2. Legions Unleashed
  3. Suicide Code
  4. Vengeance is sworn
  5. A Dreaming Beauty
  6. Forlorn hope
  7. Never Enough
  8. Dreaming Into Reality
  9. Bloodwork
  10. Architects of hate
  11. Hateful Design
  12. Abhorrence
  13. На біс:
  14. Touch of hate
  15. Fear of the dark (Iron Maiden cover)

При використанні матеріалів сайту посилання на www.globaleastfan.com є обов'язковим!

Офіційні відео-кліпи Graveworm

Graveworm - I The Machine
Додав: Inheritance
Переглядів: 2032
Тривалість: 03:32
Graveworm - Awaiting The Shining
Додав: Inheritance
Переглядів: 33359
Тривалість: 03:51

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2009: Arcana Imperia, Crematory, D.V.S., Diary of Dreams, Ensiferum, Epica, Kingdom Come, Kreator, Maknamara, Motorhead, My Dying Bride, My Favorite Scar, Sonic Syndicate, Tarja Turunen, W.H.I.T.E.

Створено: 21 вересня 2010 р. 17:48 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 17:31
Dark Tranquillity