Історія (біографія) гурту Ensiferum

Ensiferum — фінська англомовна фолк-метал група з Гельсінкі. Самі учасники групи характеризують свій стиль як «героїчний фолк-метал».

Офіційний сайт: http://www.ensiferum.com/

Myspace: http://www.myspace.com/ensiferum

Стиль(і): Viking/Folk Metal

Країна: Фінляндія

Дата виступу: 2 серпня 2009 р.

Фестивалі: Global East Rock Festival 2009

Додав: Increase

Група була заснована в 1995 році Маркусом Тойвоненом (гітара), Саул Саволайненом (бас-гітара) і Кіммо Міеттіненом (ударні). Назва групи перекладається з латинської мови як «мечоносець» або «озброєний мечем». Наступного року в групу як вокаліст а і другого гітариста був прийнятий Ярі Маенпа. В 1997 році був записаний перший демо-запис, що містить три пісні.

У 1998 році Саул та Кіммо пішли з групи, їх замінили Юкка-Пекка Міеттінен (молодший брат Кіммо, якому тоді було 14 років), і Олівер Фокін. У 1999 році були записані ще дві демки. В 2000 році група підписала контракт зі студією Spinefarm і розпочала роботу над своїм першим альбомом «Ensiferum», який був виданий в серпні 2001 року. У тому ж році Мейю Енхо приєдналася до групи як клавішника.

Склад Ensiferum

  • Маркус Тойвонен — лідер групи, гітара, чистий і бек-вокал (1995 -)
  • Петрі Ліндроос — скрім і чистий вокал, гітара (2004 -)(раніше в Norther )
  • Самі Хінкка — бас-гітара, чистий і бек-вокал (2004 -)
  • Янне Парвіайнен — ударні (2005 -)(раніше в Barathrum та ін)

Колишні учасники:

  • Кіммо Міеттінен — ударні (1995—1998)
  • Саул Саволайнен — бас-гітара (1995—1998)
  • Ярі Маенпа — вокал, гітара (1996—2004)
  • Юкка-Пекка Міеттінен — бас-гітара (1998—2004), гітара / бек-вокал (2008, тур по Росії)
  • Олівер Фокін — ударні, перкусія (1998—2005)
  • Мейю Енхо — клавішні (2001—2007)(раніше в Finntroll на виступах)

Продюсером групи на альбомі «Iron» став Флеммінг Расмуссен, який також співпрацював з групами Metallica та Blind Guardian. У 2003 році, після того, як робота над ним була закінчена, Яри пішов з групи, щоб сконцентруватися на роботі над його власним проектом Wintersun. Для туру з Finntroll Петрі Ліндроос з групи Norther замінив Ярі в якості гітариста і вокаліста і став членом групи після туру. У грудні 2004 року з групи пішов Юкка-Пекка і був замінений Самі Хінкка.

Дискографія Ensiferum

  • 2001 - Ensiferum
  • 2004 - Iron
  • 2005 - 1997–1999 – limited edition re-release of first three demos
  • 2007 - Victory Songs
  • 2009 - From Afar

У лютому 2006 року вони випустили новий міні-альбом «Dragonheads». Крім нової доріжки, він включив два перероблені демо-записи, кавер на пісню Amorphis «Into Hiding»і попурі з фінських народних пісень «Finnish Medley».

На честь десятиліття групи в червні 2006 року вийшов DVD «10th Anniversary Live». Він був записаний на концерті в Гельсінкі 31 грудня 2005 року.

Запис третього студійного альбому почався в грудні 2006 року. У лютому 2007 року виходить сингл «One More Magic Potion», який потрапляє на вершини фінських чартів. Видання самого альбому відбулося 27 квітня 2007 року.

Джерело: © http://uk.wikipedia.org/wiki/Ensiferum

Офіційні відео-кліпи Ensiferum

Ensiferum - Ahti
Додав: Se7en
Переглядів: 178461
Тривалість: 04:02
Ensiferum - From Afar
Додав: Se7en
Переглядів: 1218079
Тривалість: 05:17
Ensiferum - Windrider (Live At With Full Force XV, Germany, 2008)
Додав: Se7en
Переглядів: 3272
Тривалість: 06:36
Ensiferum - Twilight Tavern (Live footage, Nosturi, Helsinki, 2009)
Додав: Se7en
Переглядів: 162091
Тривалість: 05:43

Інші гурти, які виступали на Global East Rock Festival 2009: Arcana Imperia, Crematory, D.V.S., Diary of Dreams, Epica, Graveworm, Kingdom Come, Kreator, Maknamara, Motorhead, My Dying Bride, My Favorite Scar, Sonic Syndicate, Tarja Turunen, W.H.I.T.E.

Створено: 22 вересня 2010 р. 16:34 Відредаговано: 9 травня 2011 р. 23:22
Oomph